Menü Bezárás

Webshop

Tusolószék állítható magasságú

11 200 Ft14 250 Ft

Tusoló szék főbb jellemtői: 2 kivitelben, háttámlával és háttámla nélkül!!!

-Termék mérete: 50 x 48 x 34 cm
-Formatervezett műanyag ülőfelülete enyhén hajlított
(50 x 30 cm), kényelmes tartózkodást biztosítva, valamint
lyukacsos kialakítású a víz egyszerű elvezetéséért
-Az ülőfelület két oldalán lévő kapaszkodó a biztonságos ülésben
és a felállásban ad segítséget
-Tartós és masszív alumínium csőváz: átmérője 25/28 x 1,2 mm
-A lábai állítható magasságúak 34-51 centiméter között – 8
szinten
-A lábak hajlítottak, 60 x 60 centiméteres felületen támaszkodnak
-Saját tömeg: 1,85 kg
-Széklábakon csúszásmentes gumitalpak
-Terhelhetőség: 150 kg
-Szerszám nélkül összeszerelhető
-Háttámla nélkül

A betegápolás egyik legfontosabb mozzanata, hogy a betegek megfelelő körülmények között tudják elvégezni alapvető fiziológiai szükségleteiket. Egy nehezen mozgó ember mindennapi teendőinek elvégzése megterhelő lehet megfelelő segédeszközök hiányában. Számukra segítséget nyújthat a már beépített fürdőszobák egyszerű átalakítása segédeszközökkel. A fürdőkád ülőkék segítséget nyújthatnak a mozgásukban bármilyen okból időlegesen vagy tartósan akadályoztatott (betegség, műtét, sérülés, időskor miatt) személyek számára a fürdőkádban
való tisztálkodás során. A nem teljesen elesett betegek házi betegfürdetésének megkönnyítésére szolgálhat, de alkalmazható kórházakban, szociális intézményekben is. Segíthet minden olyan esetben, amikor a beteg ülni és kapaszkodni képes, de a fürdőkádba belépni ill. beülni nem tud. Megkönnyítheti a kádba való be -és kiszállást valamint lehetővé teszi a kádban való mosakodást a kád aljára történő leülés nélkül. A tusolószék leginkább mozgásukban korlátozott betegek részére javasolt, mely lehetővé teszi a tusolást ülőhelyzetben a zuhanykabinba helyezve.
Ezen segédeszközök használatával csökkenthető egy megcsúszásból eredő baleset kockázata.

Szakképesítési követelmény: ortopédia-traumatológia, ortopédia, traumatológia, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, rehabilitációs medicina, orvosi rehabilitáció (csecsemő és gyermekgyógyászat), reumatológia, sebészet, gyermeksebészet, érsebészet, neurológia, gyermekneurológia, idegsebészet, geriátria, ismételt rendelés esetén a beteg háziorvosa is.

Indikáció: Alsóvégtagot érintő súlyos mozgáskorlátozottság esetén.

Tömeg N/A